lauantai 19. marraskuuta 2016

New Game

Aloitin tämän blogin siksi, että pysyisin vähän kärryillä siitä mitä oikein ajattelen. Siis videopeleistä. Videopeleistä on usein kamalasti sanottavaa ja ajatuksia, mutten ole löytänyt itselleni mieluisaa paikkaa, mihin vuotaa ne kaikki. Olen vuosien aikana pitänyt (tai yrittänyt pitää) blogia useista erilaisista aiheista, mutta kaikki tuntuu kaatuvan ajanpuutteeseen ja tuskailuun siitä, ettei minulla ole oikein mitään asiaa. Takavuosina pidin videopeliblogiakin, mutta toisen kirjoittajan kanssa kävi sellaiset game overit, että päätin kuopata blogin ja aloittaa uuden tallennuksen.

Tiesin että tämän blogin kanssa voisi käydä game overit ihan samalla tavalla. Kyllästyn, enkä keksi mitään sanottavaa, muu elämä vie mennessään. Mietin siis pääni puhki, miten varmistan kiinnostukseni pysyvän yllä uuden, uljaan blogin kanssa. Tiesin, että halusin puhua peleistä, mutta näkökulman keksiminen olikin sitten toinen juttu. Aiempi blogini keskittyi asiapainotteiseen tekstiin, arviointiin ja syvälliseen pohdintaan. Droppasin arvostelut heti pois tästä uudesta ideasta, enkä innostunut sanasta "asiapainotteinen" muutenkaan. Mietin, miksi pelaan ja mikä peleissä viehättää minua. "Helppoa!" ajattelin, "Rakastan pelien visuaalisuutta ja hyviä tarinoita!". Sitten otsani rypistyi taas. Tiesin mikä peleissä viehättää, mutta miten bloggaan näistä mieltymyksistä? Vaikka tutkin mielelläni visuaalisia elementtejä ja ihastelen kaunista grafiikkaa, en välttämättä saisi siitä yhden kokonaisen blogitekstin verran asiaa. Hyvät tarinat? Niistä ehkä voisikin saada blogitekstiä raavittua kasaan... mutta halusinko rajata blogia tähänkään aiheeseen?

Vastaus oli ei, en halua. Pyyhin jo ensimmäisiä, tuskan nostattamia hikikarpaloita otsaltani. On tämä saatanan työmää yrittää keksiä miten blogata peleistä! Vaikken yrittänytkään keksiä pyörää uudestaan, en siltikään saanut kiinni siitä, mitä varsinaisesti haluaisin sanoa peleistä. Päätin antaa asian hautoa muutaman päivän, ei se työmaa mihinkään katoaisi.

Parin päivän kuluttua palasin työmaalle ja olin valmis sen johtajaksi. Minulla oli lista rakennustarvikkeista, joiden avulla olin valmis kasaamaan peliblogini tälle myllätylle tontille. Suunnittelin ja tein perustukset rentoudesta ja videopelien taiteellisesta puolesta. Kasasin päälle videopelimusiikkia, grafiikkaa, tarinaa ja sitä mikä minua ihastuttaa (rakensin pienen varaston siitä mikä minua vihastuttaa, ehkä sillekin olisi joskus käyttöä) peleissä. Tein ikkunoita yksittäisistä, sekalaisista asioista. Rakensin huoneita vieraileville kaveripelaajille. Päärakennus oli valmis. Ihastelin sitä tyytyväisenä ja painoin starttia. Tästä se lähtee!

-Eve

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti